Det blir aldrig som man tänkt sig...

Vi kom aldrig till Shanghai. Efter mellanlandningen i Helsingfors blev flyget vidare till Shanghai inställt. Tekniska problem, sades det. Besvikelsen var total. Istället fick vi två nätter på hotell i Helsingfors innan vi flög vidare till Peking. Shanghaischemat skulle vi ändå inte hinna med. Men Peking var underbart! Fuktigt, hett och svettigt! Svetten rann längs våra kroppar när vi gick på Kinesiska muren.
Nu är vi tillbaka i Sverige och verkligheten och hösten börjar nästa måndag. Skola igen. Och jag blir ensam i fyra månader. Killen åker tillbaka till Kina för att plugga.

Gulli är hennes namn


Igårkväll fick jag en ny liten mjuk kusin.
En flicka. 
Välkommen!

Sommarminnen...


Helsingborg, här kan jag tänka mig att bo. 




Jag och lillebror på stranden.

I slutet av juni var vi på kalas hos vår kusin i Helsingborg. Han bodde i en mysig tvåa, precis en sådan som jag själv skulle vilja ha. 
(Nu ska jag ut och börja leta)

Brev med posten

Det börjar dra ihop sig. Det börjar kännas verklighet. Nu har vi fått hem den sista infon om Kinaresan. Vi är tio stycken som ska åka tillsammans. Antagligen fem kärlekspar. Vår guide heter Hugo Hu. Vi har fått namnen på våra hotell. Vi ska bo mitt i centrum i både Shanghai och Peking.

"Då vi anländer tidigt får vi ev. inte checka in på hotellet direkt vid ankomst, utan utfärdsprogrammet startar direkt. Vi rekommenderar därför att ni försöker få så mycket sömn som möjligt på planet, klär er bekvämt och fräschar upp er lite före landning."
OMG! En fråga bara. Hur fräschar man upp sig på en trång flygplanstoalett?!  


En sån här säng kan vi få sova i i Shanghai...


och så här kan vår utsikt från hotellrummet se ut...

RSS 2.0