Eftertänksamhet

 

Jag känner mig väldigt modig och glad, när jag tänker tillbaka på att jag verkligen åkte. Tänk att jag vågade! Jag lämnade Sverige för Kina. Jag gjorde det för kärleken. Och för mig själv. Jag växte som människa. Jag fick lära mig att klara mig själv. Jag fick ett äventyr, minnen och vänner för livet. Men det är inte förrän nu, nästan ett halvår efteråt som jag förstått vad Pekingresan betydde. Det tog lång tid, väldigt lång tid, innan jag vande mig vid landet och alla kulturkrockar. Maten, trafiken, spottandet, mentalitet (jag flyttar mig inte för andra, jag ska först fram), folkmassorna, vakterna. Nu, när vardagen och det gamla rutinerna har infunnit sig här i Sverige igen, saknar jag det. Jag saknar vår lägenhet, vardagen, att äta på restaurang varje kväll, helgerna med vännerna, skratten,  festerna, Helen´s café, att sitta på Carinas rum och bara snacka skit. Jag förstod det inte då, när jag befann mig mitt i det, vad jag verkligen fick uppleva. Det enda jag gjorde var att längta hem. Att säga hej då till familj, släkt och vänner,  var något av det jobbigaste jag gjort. Men när jag reste till Peking, var det inte att komma hem på något sätt ändå? Det var mitt livs första äventyr, som är slut nu. Vi kommer aldrig få uppleva det vi hade, det finns bara kvar i våra minnen. Och på alla fotografier.

Nu väntar ett nytt äventyr, och jag hoppas att ni är med mig. Även om ni befinner er i Kina, Sverige eller Danmark. Jeg savner er!

Mitt råd till alla ressugna: följ ditt hjärta, det som känns bäst i maggropen. Vaccinera dig med twinrix och ducoral om du ska resa långt. Prata med din familj. Var försiktig. Lev i nuet.


Dagens bild...

hittade jag på Elsa Billgrens blogg.
Jag tyckte att den var så himla underbar, och var tvungen att dela med mig!
<3
Lycka är
att få ta på sig
finklänningen
och lukta på blommorna
i trädgården
full av liv och sommar

Var skulle du åka?

Köpenhamn
Paris
Rom
Milano
Beijing
Shanghai
Seoul
Krabi
Barcelona
Madrid
Aten
Phi phi island
Lund
Malmö
Stockholm
Göteborg
Phuket
Wien
Berlin
Arhus
New York
Washington
Chicago
Los Angeles
Jag vet var jag skulle åka...

En stad för mig?

Igår var jag på utflykt i Köpenhamn med familjen. Jag fick en sådan lust att bosätta mig där och prova lyckan bortom sundet. Då skulle jag dessutom vara närmre alla mina danska vänner jag fick i Peking.
Idag är en sådan dag då hemlängtan har drabbat mig. När alla löven fallit till marken och himlen är grå, det är då saknar jag dem som mest.
De jag träffade i Peking
De som alltid har en plats i mitt hjärta

RSS 2.0