Vem skulle inte vilja se lika cool ut som Amanda Jenssen?


klänningar jag vill ha...

H&M 349 kr. 
Eller...
Också H&M, 499 kr. 

Jag har hittat vårens stil jag tänker sno!


Sofia:
- I am wearing shoes from Acne, shorts from H&M, belt from Monki, a sample top
from H&M and a sample jacket from H&M. 

Två tjejer jag inspireras av varje fredag...

Vem är din "idol"?

Måndag...

Blev inte mycket klokare efter dagens föreläsning. Nu längtar jag efter att prata med mannen på skype.

Fasiken...

vad en helg flyger iväg! Nu är det snart måndag igen. En ny vecka med nya utmaningar. På morgondagens föreläsning kommer informationschefen på SYSAV och berättar om hur den interna kommunikationen ser ut och fungerar där. En bok om genus i organisation ska läsas till torsdagens seminarium och inlämningsuppgiften ska skrivas klart. På onsdag ska jag till gymmet och få nytt träningsprogram och kanske ska det hinnas med både biobesök, kör och en sväng in på litteralund som anordnas i Lund innan nästa vecka är slut.
(Vad det är skönt att ha mycket att göra ibland...)

Kan man ha den här klänningen när man ska på två kalas på lördag? Eller är den för fin för kusinens femårskalas och fasterns kalas senare på kvällen?
Synd bara att man aldrig någonsin själv kommer att lyckas bli lika cool som Nina Persson...

Jag vill ha!


Jag shoppade en sväng igårkväll med morsan och brorsan och hittade den här på Topshop.
Jag vet att jag hade känt mig grymt cool och självsäker i den här kavajen.
Men priset var lite väl saftigt, 1200 kr, så det blev en grå kavaj istället som var något biligare. (Och lite mer diskretare...)

  


Jag tänkte på det...

Liknar inte Fahrmans byxor dem byxorna jag provade i Kivik förra lördagen?
Nu ångrar jag mig genast att jag inte köpte dem...
Märke: Filippa K.

Längtan

Jag pratade med pojkvännen på skype för en stund sedan och han skickade över en massa fina bilder. Från muren, parken vid himmelens tempel och bilder på shoppingställen han besökt. 
Jag vill också vara där.  

Hur gör jag för att bli författare?

Jo, det ska jag tala om för dig. Om du vill kunna försörja dig på ditt skrivande sätter du dig ner på rumpan och börjar skriva NU. Du skriver så fort du får en ledig stund, du skippar favoritprogrammet, styrketräningen och pluggandet. Men jag förstår inte hur man får tiden att räcka till. Jag lyckas aldrig. För man måste ju plugga för att få sin drömutbildning, eller hur?! 
Mitt bästa tips är att gå en skrivarkurs - för då får du verkligen den tiden du längtar efter! Skrivarkursen jag gick var den roligaste kurs jag någonsin läst! 

Om man vill skriva en bok ger Cosmopolitan fyra tips i sitt senaste nummer:
1, Kläck idén! De flesta debutanter håller sig till mer eller mindre självbiografiska historier. Och det finns en anledning: Det blir mer trovärdigt. 
2, Kom igång! Har du inte ens börjat knattra på tangentbordet? Ingen bok uppenbarar sig genom magi, så urskilj vad det är som hindrar dig och hitta en lösning.
- För mig var det tidsbristen, säger Sofi Fahrman. I hennes fall hette lösningen New York - det vill säga en plats långt ifrån familj och jobb. Hitta själv platsen där inspirationen flödar. Prova dig fram! (Jag ska - nästa termin finns jag i Peking, pluggar på distans och skriver)
3, Våga göra fel! En typisk fallgrop är att sikta mot toppen och vägra göra några fel. 
- När jag började skriva tryckte jag frenetiskt på deleteknappen för att jag kände mig så värdelös, berättar Sofi Fahrman. Till slut sa jag till mig själv: "Sofi, du har aldrig skrivit en bok förut, nu släpper du på prestigen och gör så bra du kan." Mitt knep blev att skriva ett helt kapitel, och sedan gå tillbaka och vässa.  
4, Gå i mål! När allt känns skit, när du vill knöggla ihop alla utskrifter och kasta dem i sopkorgen, vänd dig till din bästis: hoppet. 
- Våga och orka skriva färdigt din text även om du inte vet någon kommer att vilja läsa den, säger Petra König, bokförläggare på förlaget Natur och Kultur. Och kom ihåg att de flesta stora författare har blivit refuserade flera gånger innan de har blivit publicerade.  
Sofi Fahrman ger snart ut sin debutroman "Elsas mode" som handlar om en bloggande modetjej. 
Det är en bok jag kan tänka mig att vilja läsa för att se om modevärlden är så glamourös som man tror...
Nu ska jag sätta mig med en inlämningsuppgift jag ska skriva. Jag ska låtsas vara en mellanchef på en organisation som står inför en förändringsprocess. Och min uppgift är att kommunicera kring företagets nya mål och strategier med mina medarbetare. 
SEN när jag inte har detta över mig, DÅ kan jag skriva annat. 

Dagens stilikon: Olivia Palermo


Efter att ha sett filmen...

Coco Chanel var en stark kvinna.
Se filmen med Audrey Tautou, gråt en skvätt och bli inspirerad! 

Man ska kanske bli frilansjournalist?...

"Varje morgon åt de frukost ute, satt vid smidda järnbord på trottoaren och läste de olika tidningar som de hade köpt. New York Times och Wall street Journal blev liksom Seattle Times och Post-intelligence deras biblar. När de var klara körde de till redaktionen, där de varje dag fick lära sig något nytt om nyhetsbranschen, och efter arbetsdagens slut bytte de om till glittriga tunikor med stora axelvaddar och piratbyxor och begav sig till någon av de många klubbarna i centrum. Varje kväll kunde de lyssna till punk, new wave, rock ´n´roll eller pop - det var bara att välja."
Fler som delar drömmen om ett liv som journalist i USA?
Ett utrdrag ur "Vad som än händer" om Tully och Kate.  

Boken...

jag försöker varva med torr kurslitteratur.
"Vad som än händer" av Kristin Hannah
Om två väninnor som håller ihop genom livet, Tully och Kate. 
En lättsam och skön tjejbok. 
Mysig att läsa med regnet som bakgrundsljud utanför fönstret.

Stad som återkommer i mina drömmar.

Paris, Paris, Paris.
Jag vill ta med mig mannen dit. För en weekend eller en hel vecka på våren eller sommaren. Eller varför inte redan idag?
Sommaren 2010 kommer vi kanske.
Jag läste franska på högstadiet, och avundas brorsan som nu läser det på gymnasiet.
Jag vill så gärna återuppliva all min franska som finns där någonstans i mitt bakhuvud.  
Kanske gjorde jag fel i att inte söka franskan på 15 hp. 
Jag har förresten sett att det går en film på bio nu som heter just "Paris". 
Jag borde gå till bibblan och se om det finns något kasettband som kan lära mig franska på nytt...

En månad har gått sedan han åkte...

Dellkurs ett är klar, hemtentan om kulturimperialism och Hollywood är inlämnad. Imorgon ska jag börja läsa om organisationer. Kurserna till våren är sökta: Psykologi: rekrytering och urval 15 hp och Sociologi: organisationsssociologi 15 hp. 
Nej, det blev inte c-kurs för varken mig eller killen nästa termin. Syon rekommenderade oss mkv-studenter att läsa några valfria kurser emellan innan man läser c-kursen, så att man får "mer kött på benen" inför uppsatsen. Det var inte bra att läsa a-, b-, och c-kursen direkt efter varandra. Och jag tyckte att det lät ganska klokt. 

RSS 2.0