Min idol åkte ut i fredags

Det är svårt nu mot slutet för alla är lika duktiga, men jag vågar ändå säga att Mariette är den vackraste och bästa sångerskan Sverige har just nu.  Jag hade velat se henne nästa vecka också.

Fredagens look

Jag letade på Gina Tricot efter den här klänningen idag, men hittade den inte. Däremot hittade jag en svart kappa och en svart kavaj i samma material som klänningen. 
(Jag vet att det har blivit ganska mycket Elin Kling på sistone, men vad gör väl det? Bilden lånade jag från http://columbine.freshnet.se)
Festa lugnt ikväll!

Chanelväskan...

är alla fashionistas nya favoritväska att ha dinglandes runt armen och skryta med.
Elin Kling har en. Frida Fahrman har en. När ska jag få en?

Häromdagen beställde mamma en julklapp till sin dotter på adlibris och hon blev jätteglad

AUGUSTPRISVINNARE 2009! 

Det finns de som helt enkelt inte kan låta bli att skriva. Det finns de som vill skriva men inte kommer sig för. Det finns de som har dikter kliande i fingrarna. Det finns de som har skallen sprängfylld av historier. Det finns de som ryser av lycka inför rätträtt ord. Det finns de som måste skriva fast de inte vill. Det finns en inspirationsbok. 

Med bilder och övningar och goda (nåja ) råd och tips. Med tankar och resonemang om skrivande och berättande.

Författarna och skrivarledarna Ylva Karlsson och Katarina Kuick avslöjar här sina bästa komma-i-gång-tips, varvar begriplig teori med författarintervjuer och en mängd lekfulla övningar som triggar skrivlusten. Sara Lundberg och Lilian Bäckman har fyllt boken med fantasieggande bilder som söker historier.
(den har fått superduperfin kritik av bokhora.se. Den passar både unga och gamla, barn och vuxna. Passar med andra ord mig perfekt!)
Andra tips om man tänkt köpa böcker till mig i julklapp är:
Elsas mode av Sofi Fahrman
De andra böckerna förutom ettan i Twilight-serien (finns i pocket!)

Dagens look: grått

Idag vill jag ha den här gråa klänningen med tuffa axelvaddar. Finns att köpa på glitzy.se
Drömväskan att ha till är den här, en svindyr Mulberry...
I alla modetidningar och modebloggar syns det lilla röda läppstift. Även jag har börjat bli sugen på att inhandla ett...så klart. 

Här får ni svaret på varför rött hår är vackert och varför jag älskar lockar



Rachelle Lefevre, vampyr i "New Moon" och hennes älskade hund (hon syns allt för ofta på bild med den hunden...)

Tapeter I like

En bild på Miss Li och hennes garderob. Jag skulle också vilja ha ett rum med den tapeten och ett brunt eller vitt gammalt klädskåp. I rummet skulle det också stå en stor skön säng med nybäddade vita lakan.  Gammeldags och vacker tapet. Ser ett mysigt rum framför mig. 
 
En annan tapet jag tycker är så fin är den här. Den heter Waldemar och kommer från Sandbergs. Tapeten skulle nog få vara på en fondvägg i mitt bibliotek bakom en grön fåtölj...hmmm, den är ganska svårplacerad men ack så fin.  

Dagens längta bort-bilder

(bild lånad från min favoritblogg av Jennie Hammar)
Los Angeles, Malibu, Kalifornien...varför vill jag besöka det skitlandet? 

Nyårsblåsan i mina drömmar

Jag tror att jag drömmer om att jag har den här klänningen på nyår varje natt. Men bara tanken på att köpa den och förlora en 500-hundring i min plånbok skapar ångest. 

Den här...

vill jag ha om jag gifter mig!
(bild från glamours bröllopsblogg)

Dagens look: enkelt kan vara snyggt


Idag är en sådan söndag...

då jag och killen skulle gått till "hemmakväll" i Eslöv, hyrt film och köpt godis. Lagt oss i min säng och myst framför en twilight-film.
Det saknar jag. De där söndagarna. 
Jag har inte sett filmerna, men vill. Den första boken ligger i min bokhylla, men har inte haft ro att börja läsa den än. 

Saker jag ser fram emot med Peking...

Ett fint påslakan kan göra underverk. 
att prova på att vara sambo med den människa jag älskar mest i hela världen.
att åka till ikea och köpa  lite annat smått och gott vi kan ha i vår sporadiska lägenhet, för att göra det mysigt och hemtrevligt. 
att bli ännu mer självständig.
att utforska en helt ny kultur och ett helt nytt land.
att plugga på distans igen. 
Människor jag kommer sakna:
mamma
pappa
lillebror
kusinerna
Xenia
morfar

Min helg

Igår, lördag:
Prat med killen på skype
Besök av kusinerna Gulli och Alva
Hela deras familj stannade på middag och kaffe 
Mamma, pappa, lillebror och jag körde en sväng till nya ikea på svågetorp
Robinson Karibien på teve
Idag, söndag:
Sortera in kläder i mitt klädskåp som pappa målat vitt (äntligen!)
Börja läsa en avhandling som ska sammanfattas i en hemtenta 
Prata med killen på skype som loggar in där innan han ska sova och lagom till jag ska äta middag? (brukar bli så ibland...)
Promenad?
 

Dagens look

Idag vill jag se ut antingen så här:
eller så här:
Jag måste nog gå och byta om! Ska gå och leta upp min svarta kjol nu genast! 
Dessutom är jag alldeles förälskad i de gråa byxorna. 
Det här är tre smakprov från Zaras novemberkollektion, som jag hittat på Glamours hemsida. 
Vad sägs om en svart pälsjacka att bära upp det hela med? 

Vår säng?

En sån här säng skulle jag vilja ha. Kanske finns den på ikea i Peking, älskling? 
I så fall - skulle vårt sovrum kunna se ut så här då? 
Killen ska snart ge sig ut på jakt efter vår lägenhet i Peking. Den ska helst ligga i samma område som hans skola. 
Aaah, det börjar dra ihop sig nu...
Där blir vi tvungna att betala en hyra för tre månader direkt, allt för att kineserna ska vara säkra på att vi verkligen kommer att bo där.

Idag skulle jag vilja se ut som...

Emmanuelle Alt. Jag skulle vilja se lika cool och självsäker ut som henne. Men jag har varken de skorna eller byxorna...Det känns lite pinsamt att inte veta exakt vem hon är, men en fransk modeskribent eller chefredaktör.
Idag har jag och uppsatskompisen handledning för första gången. I tjugo minuter. Känns knappt lönt, men behövligt med lite stöd och råd. Ikväll ser jag fram emot fredagsmys med familjen med pizza och Idol. Jag vet vem jag tycker ska åka ut ikväll. 
Dagarna borde alltid börja med att prata med killen på skype. Jag blir alldeles varm i kroppen och fylld med kärlek. Och stark från tårna upp i huvudet.
Ha en skön fredag! 
  
 

In the streets of London...

Efter att ha läst en artikel i Malmö Lund City-tidningen idag om London blir jag bara så sugen på att flyga iväg. En weekend med julshopping i London lockar. Jag hade verkligen behövt en liten mini-semester för att få tänka på något annat än skolan för en stund. Men mannen jag vill åka dit med är ju långt härifrån...suck. 
Har du varit i London? Vad tyckte du?
Ett annat alternativ jag hade kunnat tänka mig är Edinburgh. Det är snart ett år sedan jag och mannen var där och hälsade på hans brorsa och fästmö. Jag blev alldeles förälskad i staden. Tänk er ett större och äldre Lund. 
Så Christian, varför tar ni inte och bjuder dit mig igen? :) 

Torsdag

Idag har jag föreläsning mellan klockan 13-15. Sen är det informationssökning i bibblan i två timmar till. Allt för att underlätta inför uppsatsen...
Istället skulle jag vilja springa ner till gymmet och träna, men det hinner jag inte. Jag har blivit sugen på att prova på bikramyoga, yoga i 40 graders värme. Det låter härligt. Finns det möjligtvis ett ställe i lilla Eslöv där man kan göra lite bikramyoga? Då skulle jag ta med mig morsan dit också. 
Här skulle jag alltid vilja vara...

"BikramYoga är en utmanande 90 minuters träning som förbättrar kroppsstyrkan, vigheten, balansen och konditionen. Den är även mycket positiv för att lättare hitta mental klarhet och fokus.
Träningen består av 26 positioner och andningsövningar i 37-40 graders värme.

Värmen hjälper kroppen att öka cirkulationen, sätta igång förbränningen, driva ut gifter men även för att värma upp musklerna och leder vilket gör oss mer rörliga så vi kan prestera maximalt under passet. Under passet används endast kroppen som redskap.
 
Bikramyoga är speciellt anpassad för att klara av dagens stressiga samhälle och yogan är samansatt för att få maximalt välbefinnande såväl fysiskt som psykiskt. Kroppen mår bra och det kan till och med lindra fysiska besvär.

Vem är Bikram?

Bikram Choudhury grundade Yoga College of India i Beverly Hills 1974. Han är en de få Hatha yoga mästarna som finns kvar i vår tid. Hans mentala tränarguru var Bishu Charan Ghosh, bror till Yogananda som var grundare av The Self Relization Fellowship. Bikram är Indiens nationella yoga mästare."

(www.perfection.se)


Min tisdag

"Uppsatskompisen" ringde när jag var nästan hemkommen från gymmet. Vi skrev ihop och skickade in en projektplan till vår lärare. Nu sitter jag här och har ångest, den blev nog inte sådär bra och tidsplanen inte så genomtänkt. När ska vi egentligen skriva analysen!?
Fan fan. Det känns som om man har fått en riktigt dålig start. 

en blick in i...

Ebba von Sydows kontor (hemma i sin lägenhet på Östermalm). Vilken härlig grön färg! I ett sådant rum skulle jag också vilja låta idéerna flöda och fingrarna glöda mot tangentbordet. Här skulle jag kunna skriva min b-uppsats alldeles ensam...
Vad gör man åt en uppsatskompis som inte hör av sig - när projektplanen ska vara inne på onsdag?

Dagens

Jag köpte mig ett par skinnbrallor (eller egentligen är de fusk och i plast) idag efter att ha varit hos tandläkaren. Så här ser de ut och kostar 349 kr och går att köpas på Lindex. Till brallorna har jag en jeansskjorta från MQ och en rutig sjal plus ett svart flätat smalt skärp i midjan. (Tog bilder i photo booth men kunde inte ladda upp dem här på bloggen).
Snart drar jag in till Lund och träffar Xenia som är på dagsvisit i Skåne. 
Ungefär sådana här skor från Hm skulle man kunna ha till för en ännu rockigare stil. Fast dock utan "blingblinget i guld".

Höstens/vinterns mode


Skinnbyxor och korta glittriga klänningar. Jag kan tycka att det ser skitcoolt ut på andra, men frågan är om jag själv skulle känna mig bekväm i det? Fast kanske skulle jag behöva ett par skinnbyxor nu för att känna mig just lite coolare och självsäkrare. För visst kan kläder göra att man känner sig både snyggare, starkare och modigare.  

I januari...

blir detta en roligare blogg. 
Då blir det en blogg för familj och vänner,  och för alla andra som är nyfikna på hur jag och killen har det på andra sidan jordklotet. I Peking. 
Han pluggar kinesiska på ett språkuniversitet där, jag läser distanskurser och smyglyssnar på kineser på caféer. 

RSS 2.0