Det enda jag saknar är mysiga kuddar på vår säng

Sådana här kuddar från Jade Jaggers kollektion på Indiska hade blivit kalasfina på vår säng.
Bilder lånade från fina bloggen:http://ellasinspiration.blogg.se/

Friday, i´m in love!

Klockan är snart halv tre. Jag läser om säkerhetspolitik på nätet. Skriver hemtenta om liberalismen och just precis, deras syn på säkerhetspolitik. Jag kollar in lite bloggar. Skriver lite till.
Joakim kom hem till lunchen. Vi lagade spagetti och köttfärssås. Han är i skolan nu igen.
Ikväll går vi ut på restaurang. Och beställer en resa till Shanghai. 
Det är så här jag vill att mina dagar ska vara. Jag sitter vid min dator och skriver. I lugn och ro.
Frilansjournalist? Författare? Informatör?
En fin byxdress som den här sitter jag och drömmer om...

Sommarens färger och plagg för killar...

enligt mig själv. (Påminner inte den här killen lite om min lillebror? Är det håret kanske?)
Varför inte köra på randig tröja och kavaj till studenten?

Några tips på mors dag-presenter, kanske?

Ni har väl inte glömt bort att det är mammas dag nu på söndag? Jag har redan skickat hem en present till min, men här är några fler tips på vad man skulle kunna ge henne.
Varför inte en kokbok av sockersöta Leila Lindholm, annars kan man ge mamma Leilas tidning Leilas country living.
En mamma som ska åka till Skiatos i sommar behöver kanske en cool bagage tag...

Den här skulle kunna få hänga på mitt kylskåp...

Kylskåpsmagnet från www.bluebox.se för 35 kronor.

Kommer SATC2 till biograferna i Peking?

I slutet av veckan går filmen jag längtat efter upp på biograferna hemma i Sverige.
Kommer jag kunna se den här borta?

Drömmar om Thailand

Det här fotografiet skulle jag vilja förstora och hänga upp ovanför min säng.

Botaniska trädgården

Igår, lördag, gjorde vi en utflykt till Botaniska trädgården. Hit skulle jag vilja ta med mig Joakims föräldrar när de kommer i juli. Det kändes nästan som om man inte befann sig i Peking längre.


En gårdagens

Linne/Noa Noa
Shorts / Mango
Väska / 35 kronor på marknaden under vårt hus
Solglasögon / fusk-Ray ban
Skor / blåa fusk-converse med kardborreband, 56 kronor paret i märket yuanbo
Slutsats: Det är billigt att vara snygg i Kina!

Två nyklippta svennar

I fredags kväll gjorde jag någonting jag inte vågat göra. Jag har tvekat och tvekat in i det sista. Alla tjejer jag känner här i Peking har sagt att det är en mardröm att gå till frisören. "Gör det inte." "De har en egen vision om hur ditt hår ska se ut". Men efter att ha suttit där och sett på medan Joakim blev klippt och fin i håret tänkte jag: What the fuck? Kan mitt hår se värre ut än vad det redan gör?
Efter att inte ha blivit klippt på tre månader, kändes håret ganska risigt...
Och det var inte så farligt som jag befarat! Jag blev nöjd!
28 spänn var det allt värt...

Sommaren är här!

På torsdagens schema: 30 plusgrader, stekande sol och en promenad i sommarpalatset. Det är sommar när man börjar se allt fler turister (och försäljare). Snart vimlar Peking av dem.
Nu vägrar jag gå i något annat än tunna kläder. Helst vill jag nog alltid ha på mig den tidiga födelsedagspresenten mamma och pappa skickade. Synd bara att ni inte kan se hur söt klänningen är på bilden. (Ljusgul med små blommor).
Kineserna däremot går med paraply, jeans och långärmade tröjor. För fy sjuttsingen, om de skulle råka bli gula. (Ja, kineser blir gula istället för bruna).

Helgen som gick...

I fredags sjöng vi karaoke, första gången för mig och Joakim. På bilden sjunger Herry och Joakim duett.
I lördags drack vi vin vid sjön Houhai. Hemma i Sverige höll familjen kalas för Sebastian, så när vi kom hem pratade jag med mina kusiner över skype. Och ja, jag saknar Alva, Gulli, Leo och Max så att det värker i kroppen.

Flygbiljetten hem är bokad!

Den 12 juli lämnar vi Peking för den här gången. Vi flyger härifrån halv två på eftermiddagen och landar i Danmark på kvällen. Vem möter oss på Kastrup?

Hipp hipp hurra!

Idag fyller Sebastian 17 år! Och jag är inte hemma för att krama om min lillebror och äta födelsedagsfika.

Det jag tyckte om med Thailand!

+ Det turkosa klara och varma havet
+ Stränderna
+ Grönskan (det var så grönt överallt med alla palmer etc)
+ Klipporna
Alltså: hela jävla landskapet!
+ Människorna
+ Maten

Thailand, del 3

Fredagen den sjunde maj:
Idag gjorde vi vår andra dagsutflykt. På schemat stod det: Hot spring waterfall, Emerald Pool, Tiger cave temple och elefantridning. Kvällen innan hade vi träffat på ett danskt par som var med på båten till Phi phi. De hade också beställt en utflykt med elefantridning samma dag, men tyvärr inte med samma researrangör som vi. Istället var det vi och ett gammalt tråkigt par från Tyskland...
Vad sägs om att bada i en naturlig källa med temperatur 30-45 grader? Kroppen kändes alldeles mjuk och avslappnad när man gick upp. Det sades göra underverk för hälsan...
Bussen tog oss sedan vidare till Emerald pool, också en form av källa med inte lika varmt vatten. Men först fick vi gå en kilometer för att komma dit.
Efter lunch besökte vi Tiger cave Temple som var full av buddhastatyer. Förr i tiden hade de en tiger där som låg och vakade...
Sen var det äntligen dags att rida på elefanthonan Dom. Dock var det inte så roligt som vi trodde, för det gjorde ont i oss att se hur elefanterna hade det. Vilket skitjobb de har!
Dagsutflykten var okej, men inte mer. Det blev en dag med mycket bussåkande inåt landet. För att avsluta dagen på det bästa sättet vi kunde komma på satte vi oss på en restaurang alldeles intill vattnet.
Under lördagen åkte vi ut och solade på Railay en sista gång. Sen var det dags att packa väskorna för att åka tillbaka till Peking. Det skulle visa sig att solen även hade kommit dit.

Thailand, del 2 (vackra phi phi!)

Onsdag:
Idag var det dags för semesterns allra första dagsutflykt! Och det visades vara värt alla pengarna! Barracudas tour tog oss med på åtta olika platser med deras snabba båt.
Joakim är redo att snorkla på det första stoppet!
Har ni sett något finare, så säg...
Båten gjorde ett längre stopp på Maya Bay. Stranden där delar av filmen "The Beach" (med Leonardo di Caprio i huvudrollen) spelades in. Man borde se filmen nu när man har varit där. Har ni sett den?
Vi gjorde ett snabbt stopp på Monkey Bay som är bebott av apor. Vi på vår båt gick aldrig av, för dagen innan hade en gravid kvinna blivit biten av en apa. Läskigt.
På Phi phi Don åt vi lunch. Sorgligt nog tog vi aldrig några bilder på det sista stoppet på Bamboo Island där vi snorklade.
Det blev en underbar dag vi kommer att minnas länge länge. Nästa gång vi besöker Thailand är vi säkra på att vi vill bo någonstans på Phi phi.
Dagen efter blev en lugn dag då vi vilade oss på stranden i Ao nang. Det jobbiga var att den kryllade av försäljare och massörer.

Thailand, del 1

Söndagen den andra maj:
På morgonen efter frukost den första dagen i Thailand, kom vårt bagage! Väskan hade fastnat någonstans på vägen på någon av våra två mellanlandningar i Hongkong eller Bangkok. Ingen var gladare än vi!
Vi smörjde in oss och gav oss ner mot stranden, och hittade en båt som tog oss till Poda island. (På vägen köptes det mängder av vatten...)
En Bob Marley-kopia med sin apa...
Måndagen den tredje maj:
Vi tog en ny båt på stranden i Ao nang (där vi bodde) som tog oss till Railay. En ännu finare strand än Poda. Tog max tio minuter dit med båt, oftast en gammal träbåt.
Vattnet i Thailand är alldeles klart turkost och varmt! Precis som det ska vara!
Middagsutsikten. Vi råkade bli stammisar på den här restaurangen. Kyckling med cashewnötter blev snabbt en favorit.
Den fjärde maj:
Stannade vi på stranden i Ao nang. Det blev en lugn dag.
När vi duschat av oss all sand gick vi tillbaka, satte oss på en bänk och såg solen gå ner. Det är så här alla kvällar ska vara.

Jag har svaret på frågan!

Vilka säkerhetshot är de farligaste i dagens världspolitik?
Fattigdom
Kärnvapenhot
Brottsligheten på internet och virtuella krig
Den nya terrorismen, som Al Qaida och dess anhängare

Vardagslyx: tidningar och böcker

På Bangkoks flygplats hittade jag den här tidningen som jag genast köpte. Så idag har jag kopplat av och övat min engelska genom att läsa en intervju med Sarah Jessica Parker.
För övrigt började jag läsa den här boken i Thailand, och den är faktiskt bra. Det är intressant att läsa om hur en First Lady i landet Amerika kan ha det...Den skulle jag kunna ge till Lina i födelsedagspresent, om hon inte redan läst den.
Ett annat hett tips till alla chic lit-fantaster är Marian Keyes allra senaste!

Vilka säkerhetshot är de farligaste i dagens världspolitik?


(Så här ser jag inte ut idag, men hade önskat att jag hade samma klänning som Jenny Hammar.)


Idag skiner solen i Peking. Det är tjugo plusgrader och det svajar i trädkronorna som slagit ut. När vi kom hem i söndagsnatt upptäckte jag med glädje från taxibilen att det flesta träd hade slagit ut och var alldeles gröna. Joakim har gått till skolan för en lektion på två timmar. Jag sitter och förbereder mig inför dagens seminarium som handlar om terrorism i kursen internationella relationer. Väldigt intressant om inte boken hade varit på svår engelska. Jag har fastnat på en instuderingsfråga, som jag funderar över.


Vilka säkerhetshot är det farligaste i dagens världspolitik?

Tillbaka till verkligheten igen


Nu är vi hemma i Peking igen efter en vecka i paradiset. Thailand var grönt, varmt, vackert och alldeles underbart. En veckas avkoppling. Jag har inte hunnit föra över bilder till datorn än, men snart ska ni få se vad man kan göra en vecka på krabi. 
Nästa ställe jag drömmer om att upptäcka är Filippinerna. Kan det vara ännu bättre, som mina danska vänner anser?

RSS 2.0