I mina converse...

Bild: Anna Malmberg
DAGENS KINATIPS för dig som gillar Converse: du MÅSTE gå på marknad, botanisera bland alla converse och börja pruta. Passa på, billigare blir det inte!
Du kan pruta ner skorna till en hundring. Kanske till och med mindre, om du har tur.
Jag köpte tre par och jag älskar alla. (Ett par kostade 56 kronor, fast det var ett annat märke men samma modell!). De har massor av converse på marknaden i Xidan.

Bohemiskt - livsstilen för mig (och dig?)

 

”Hon värderar hellre sin rikedom i upplevelser, självförverkligande och vänner, än pengar. Hon är en konstnärssjäl som låter sin passion bli vägvisaren i livet En riktig livsnjutare som utstrålar positiv energi”.

Visst låter det som någon man vill vara? Bohemiskt ska bli mitt nya sätt att leva. Filippa Berg har skrivit en artikel i Cosmopolitan nr 8 med tio sätt att bli mer bohemisk, här är de jag tänker anamma.

 

1, Att tänka grönt

Återvinning och hållbar konsumtion är bohemtjejens mantra. Jag ska unna mig att vardagslyxa med ekologiska och närproducerade matvaror. Bättre både för mig och miljön.

 

2, Tänka positivt och nå dit jag vill

Självförverkligande står högt upp på listan över mål i livet för en bohemtjej. Hon har tänkt ut hur hon vill leva sitt liv och arbetar hårt för att nå dit hon vill. Hon tror på sina kreativa idéer och låter ingen hindra henne.

 

3, Låta min inre glöd få mitt yttre att skina

Den vackra boho-tjejen skämmer mer än gärna bort sig själv. Hon går på yoga för att träna sin inre styrka och balans. Dessutom frossar hon i hälsosamma fruktjuicer. Jag ska säga nej till saker jag inte mår bra av. En bohemtjej tillåter sig själv att må riktigt bra, varje dag, och det får henne att stråla!

 

 

4, Investera vackert

Bohemen älskar att omge sig med med vackra ting och hon tar hand om sina kläder så att de håller sig fina. Precis som jag.

 

5, Knyta ett kontinentalt kontaktnät

Enligt bohemtjejens världsvana sätt samlar hon på sig vänner i världens alla hörn. Jag ska investera i mina vänskapsrelationer, vara nyfiken och bjuda på mig själv. Vi speglar oss i våra vänner och de hjälper oss till nya upptäckter och erfarenheter om både livet och oss själva. Med Facebook håller jag kontakten med de vänner jag fick i Peking. Utnyttja alla enkla sätt som finns på Internet att fortsätta hålla kontakten.

 

6, Koppla ner och koppla av

Det är skönt att inte alltid vara nårbar. Någon gång i veckan ska jag stänga av datorn och mobilen och bara koppla av.

 

”Var sann mot dig själv och gör det du själv verkligen vill göra, och inte det som andra vill/tycker/förväntar sig att du ska göra”

Jade Jagger

 

Jade Jaggers kollektion för Indiska var bohemiskt enligt mig.


Saker jag kommer sakna allra mest

1, att vara sambo med J.
2, Vännerna
3, Vardagen och helgerna vi haft där
4, Maten
5, Parkerna
6, Att allt är så billigt
7, Vädret

Our last night in Beijing

Det är nu en vecka sedan vi vemodigt lämnade Peking. Förra söndagen bjöd våra vänner Joe och Aina oss på kinesisk mat i Ainas studentrum. Jag saknar er redan.

En veckas äventyr

Under vår sista vecka i Peking hade vi besök av Joakims föräldrar. Det blev en vecka full med strålande solsken (förutom en kväll då det regnade något makalöst), tusentals myggbett på våra ben och besök på några av Pekings alla sevärdheter. Det var en av årets varmaste veckor i Peking! Och för den som inte är van, kan det bli något av en pers...Föräldrarna åkte hem ett par dagar innan oss med betyget att de aldrig hade sett den här delen av Peking utan oss. Vi gick promenader i vårt "smutsiga" distrikt och käkade på våra favorithak.
På dagarna blev det bland annat utflykter till hutongerna, sommarpalatset, himmelens tempel, olympiska stadion och himmelska fridens torg.  På kvällarna åt vi koreanskt, kinesiskt eller japanskt och kopplade av i en av våra favoritparker medan pensionärer dansade.
På morgnarna åt vi frukost i vår lägenhet (som jag saknar mer för varje dag som går hemma i Sverige).
Under deras andra dag i huvudstaden tog vi med dem på en promenad i den gamla delen av stan bland hutongerna och sjön Houhai.
Utanför huset där Mao ligger begravd...
Med munnen full med mat. Självklart var vi tvungna att ta med dem för att äta koreansk mat.
Vi fick ta en lift upp till den stora muren...
Far och son Svensson på sommarpalatset. Joakims föräldrar förstod varför sommarpalatset hör till mina absoluta favoriter i Peking...

En film med mycket kärlek...

Sandra Bullock gör comeback i "The blind side"! I love her. Filmen är baserad på en sann historia om en känd baseballspelare Michael Oher, som kom från fattiga förhållande och togs hand om en omhändertagande kvinna och hennes familj.

RSS 2.0