En veckas äventyr

Under vår sista vecka i Peking hade vi besök av Joakims föräldrar. Det blev en vecka full med strålande solsken (förutom en kväll då det regnade något makalöst), tusentals myggbett på våra ben och besök på några av Pekings alla sevärdheter. Det var en av årets varmaste veckor i Peking! Och för den som inte är van, kan det bli något av en pers...Föräldrarna åkte hem ett par dagar innan oss med betyget att de aldrig hade sett den här delen av Peking utan oss. Vi gick promenader i vårt "smutsiga" distrikt och käkade på våra favorithak.
På dagarna blev det bland annat utflykter till hutongerna, sommarpalatset, himmelens tempel, olympiska stadion och himmelska fridens torg.  På kvällarna åt vi koreanskt, kinesiskt eller japanskt och kopplade av i en av våra favoritparker medan pensionärer dansade.
På morgnarna åt vi frukost i vår lägenhet (som jag saknar mer för varje dag som går hemma i Sverige).
Under deras andra dag i huvudstaden tog vi med dem på en promenad i den gamla delen av stan bland hutongerna och sjön Houhai.
Utanför huset där Mao ligger begravd...
Med munnen full med mat. Självklart var vi tvungna att ta med dem för att äta koreansk mat.
Vi fick ta en lift upp till den stora muren...
Far och son Svensson på sommarpalatset. Joakims föräldrar förstod varför sommarpalatset hör till mina absoluta favoriter i Peking...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0