Jag vill se ut som dig...

Vackert bohemiskt. 

Fy fan vad det är SVÅRT att packa!

Mina nya favoritskor som SKA med!
Ett helt matbord här hemma är fullt med mina kläder. Det ligger några kanske-ska-ha-med-mig-högar och några fler måste-ha-med-mig-högar. Fy vad det är svårt att packa och välja ut vilka kläder av både vinter och vårgarderoben man vill ha med sig. Det är hopplöst när man ska vara borta när det skiftar mellan två årstider. (I alla fall klädmässigt.) Våren ska vara alldeles magisk och vacker där borta, sägs det.
Det börjar dra ihop sig och det känns lite i magen. Imorgon ska jag krama hejdå (minst) en kusin. Jag väntar på kramar från morfar och fler kusiner. Det allra värsta när man ska resa iväg är att säga hej då till dem närmsta i familjen. 
(Jag förstår inte varför den här bilden kommer på fel håll, men så får det vara den här gången).
Den här sammetsklänningen är nästan precis nyinköpt på H&M. Åh, vad jag har letat länge efter den! Jag struntar i att jag hittade den när den svarta sammetsklänningens glansdagar snart är slut. För alla som missat det har ju sammetsklänningen varit hetaste modet hela vintern. Men det är ju inte vår än och klänningen ska få följa med på resan och på några middagar innan solen skiner och jag inte vill ha på mig svart längre. 
(Frida Fahrman har en exakt likadan! Ville bara nämna det...)

Min stilikon

Jag känner mig redo för att möta storstadslivet på samma sätt som Sarah Jessica Parker. Fast i en helt annan världsdel. Någon gång i mitt liv kommer jag till New York och varma Kalifornien också. 
Färger på kläder som följer med i den gröna resväskan är pasteller som beige, vitt, rosa och denim. De flesta av mina tröjor är randiga i vitt och svart.
 
Killen kom hem säkert och nu fixar och donar vi inför resan tillbaka. Det är mycket som ska fixas, köpas och packas.
Hur väljer man egentligen ut sina snyggaste kläder? Jag vill ha med mig hela min garderob!
(Bilderna kommer från senaste numret av Glamour)

Imorgon kommer han hem igen

Kan den 13/1 2010 bli en av mitt livs lyckligaste dagar?
Jag håller båda tummarna på att hans flyg går som de ska.

Såg ni premiären?

Kvällens prinsessa.
Kvällens finaste klänning. Of course...
Jag tror att jag hejar på Schyman. 

En smygtitt...

in i min och min drömprins lägenhet i Peking. 
Nu längtar jag efter pizza, coca cola och fredagsmys framför Let´s dance. 

Böcker...

Just nu läser jag den här. 
Den är faktiskt ganska underhållande, lättsmällt och TJEJIG.
Precis som jag vill ha det.
Min plan är att läsa ut den så fort som möjligt och efter mitt tandläkarbesök imorgon svänga inom biblioteket och låna:

"Alice är en försynt och väluppfostrad flicka från en småstad i Wisconsin. En tragisk olyckshändelse när hon är sjutton år skakar hennes idylliska värld och kommer att för alltid prägla hennes livsinställning. När hon tio år senare möter den sorglöse, charmige och festglade Charlie Blackwell faller hon till sin egen stora förvåning för honom. Charlie är den förmögne sonen i en stor och välkänd republikansk släkt, själv är Alice en engagerad skolbibliotekarie och en övertygad demokrat, nöjd med sitt stillsamma liv. De gifter sig och hon försöker att vänja sig vid den Blackwellska klanens ambitioner och självtillräcklighet, men känner sig främmande för de märkliga traditioner som utspelas på deras exklusiva sommarresidens och country club. När Charlie så småningom blir president hamnar Alice i en situation hon aldrig ens drömt om, i en ställning med makt och inflytande, privilegier och skyldigheter. Och när Charlies kontroversiella andra omgång i Vita huset tar sin början tvingas Alice till sist ta itu med motsättningarna i sin tillvaro. Hur kan hon älska sin man trots att hon i grunden ogillar det han står för? Vad ska hon göra när hennes privata jag nu hamnat i direkt konflikt med rollen som Amerikas första dam?

Med sin drastiska humor och sin känsla för detaljer fångar Curtis Sittenfeld på kornet den amerikanska överklassen.

Presidentens hustru är, liksom författarens tidigare romaner, en berättelse om klass, förmögenhet och ras, men främst är det en kärlekshistoria. Romanen bygger delvis på presidenthustrun Laura Bushs liv, vilket gjort den mycket kontroversiell och omdiskuterad i hemlandet USA."


Så vill jag möta ljuset igen

Jag börjar mer och mer längta efter ljus och värme: våren. 
Fast det är otroligt vackert med snön också. 
Här är lite fina bilder från Deedays vårkollektion. 

Kanske kommer ni kunna se oss på Pekings gator så här...

om några månader.
Kate Bosworth på promenad med sin kille. 
Om en vecka är min hemma igen!

Förberedelser

Mitt huvud är full med idéer på hur vi ska inreda vår lilla lägenhet i Peking. Trots att jag aldrig sett den har jag köpt en duk och två små värmeglasljus i min nya favoritinredningsbutik i Lund: Udda Tina. 
Killen har varit i lägenheten och städat idag och flyttar nog in där senare i veckan. Jag har tjatat på honom att han ska ta bilder på hur där ser ut och han har lovat att jag ska få det till helgen. Till dess får jag nöja mig med en uppritad skiss han har gjort i paint. Vi har fönster från golv till tak på en hel vägg - det kommer alltså bli läskigt att titta ut! 
Toalett till vänster och ett litet kök till höger med tvättmaskin. Där emellan är dörren in.   
Det första vi ska köpa på ikea är överkast, eftersom vi kommer använda sängen även till soffa. Jag röstar på vita överkast. Helst skulle jag vilja köpa några "prydnadskuddar" också.
Våra sänggavlar ska tydligen vara bruna. 
I vårt badrum kommer vi ha tvål från Cath Kidston. Där kommer bl.a. även min handcreme av samma märke stå och en fuktighetskräm från weleda för ansiktet. 
 

2010 - året då jag vill växa som människa

Fem dagar har snart gått på det nya året. Om åtta dagar kommer killen hem. Då ska vi pussas och kramas på Lunds station och dricka kaffe på piccolo. Då blir jag hel igen. Nästa helg ska vi fira hans födelsedag. Och sen ska vi förbereda oss för Den stora resan tillbaka till fjärran östern. Det kommer bli en stor omställning och förhoppningsvis medför den att jag blir lite starkare, modigare och självständigare. 
Jag hoppas att det nya året kommer med lycka, kärlek, upplevelser och äventyr. Jag hoppas att jag fixar skolan och att vår b-uppsats blir bra till slut. Lite skit tar jag nämligen med mig från 2009 - b-uppsatsen som aldrig blir godkänd nu i januari. Vi fick rådet av handledaren att jobba vidare med den och lämna in den till våren istället. Det känns skittråkigt, men bättre än att bli förnedrade på en opponering där vi inte kan försvara vårt arbete. 

Statsvetenskap

är vad jag ska läsa till våren. 
"Målet med kursen är att ge grundläggande kunskapet om politiska idéer och om politiska system. Kursen inleds med moment som innehåller grundläggande idéhistoria och en genomgång av de politiska ideologierna och deras uppkomst. Därefter behandlas samhällen och politiska system utifrån såväl ett jämförande som internationellt perspektiv. Därutöver ges grundläggande kunskaper om det svenska politiska systemet och EU, som innefattar en genomgång av politiska processer coh beslutsfattande. Den svenska förda politiken i EU kommer också att belysas."
Låter det kul?
Jag hoppas det. 

RSS 2.0